108 Names- Ashtothram's- Ashtottara Shatanamavali's

Saraswati Ashtottara Shatanamavali- Saraswati Ashtothram

Sri Saraswati Ashtottara Shatanamavali or the Saraswati Ashtothram refers to the 108 divine names, which are used by the devotees to worship Goddess Saraswati, who is the Goddess of knowledge, music, arts, and speech as per Hindu theology.

She is one among the Tridevi, the three principal goddesses along with Parvati and Lakshmi, and is the consort of Lord Brahma.

Worshipping using Saraswati Ashtottara Shatanamavali has a special place as these names describe the holy attributes, appearance, and bestowing nature of this goddess.

It’s been recommended from ages to worship Devi Saraswati before starting education or while learning new topics.

Along with the Saraswati Ashtothram, it is recommended to recite Saraswati namastubhyam sloka before starting any education related tasks.

Saraswati ashtottara shatanamavali, Saraswati ashtothram or the 108 names of saraswati

Saraswati Ashtottara Shatanamavali in English- Saraswati Ashtothram- 108 Names

  1. Om Saraswatyai Namaha
  2. Om Maha bhadrayai Namaha
  3. Om Mahamayayai Namaha
  4. Om Varapradayai Namaha
  5. Om Sripradayai Namaha
  6. Om Padma nilayayai Namaha
  7. Om Padmakshyai Namaha
  8. Om Padma vakthrayai Namaha
  9. Om Shivanujayai Namaha
  10. Om Pustakabruthe Namaha
  11. Om Gnana mudrayai Namaha
  12. Om Ramaayai Namaha
  13. Om Parayai Namaha
  14. Om Kama roopayai Namaha
  15. Om Maha Vidhyayai Namaha
  16. Om Maha-pataka nashinyai Namaha
  17. Om Mahaasrayayi Namaha
  18. Om Maalinyai Namaha
  19. Om Maha bhogayai Namaha
  20. Om Maha bhujayai Namaha
  21. Om Maha bhagayai Namaha
  22. Om Mahotsahayai Namaha
  23. Om Divyangayai Namaha
  24. Om Sura vandithayai Namaha
  25. Om Maha kalyai Namaha
  26. Om Maha pasayai Namaha
  27. Om Maha karayai Namaha
  28. Om Mahankusayai Namaha
  29. Om Peetayai Namaha
  30. Om Vimalayai Namaha
  31. Om Viswayai Namaha
  32. Om Vidyunmalayai Namaha
  33. Om Vaishnavyai Namaha
  34. Om Chandrikayai Namaha
  35. Om Chandra vadanayai Namaha
  36. Om Chandra lekha vibhushithayai Namaha
  37. Om Savithryai Namaha
  38. Om Surasaayai Namaha
  39. Om Devyai Namaha
  40. Om Divyaalankara bhushithayai Namaha
  41. Om Vagdevyai Namaha
  42. Om Vasudhayai Namaha
  43. Om Teevrayai Namaha
  44. Om Maha bhadrayai Namaha
  45. Om Maha balayai Namaha
  46. Om Bhoghadayai Namaha
  47. Om Bharatyai Namaha
  48. Om Bhamaayai Namaha
  49. Om Govindayai Namaha
  50. Om Gomathyai Namaha
  51. Om Sivaayai Namaha
  52. Om Jathilayai Namaha
  53. Om Vindhya vasaayai Namaha
  54. Om Vindhyachala virajithayai Namaha
  55. Om Chandikayai Namaha
  56. Om Vaishnavyai Namaha
  57. Om Brahmyai Namaha
  58. Om Brahma-gnanaika sadhanayai Namaha
  59. Om Saudaminyai Namaha
  60. Om Sudhamurthyai Namaha
  61. Om Subhadrayai Namaha
  62. Om Sura poojithyai Namaha
  63. Om Suvasinyai Namaha
  64. Om Sunaasayai Namaha
  65. Om Vinidrayai Namaha
  66. Om Padma lochanayai Namaha
  67. Om Vidhya rupayai Namaha
  68. Om Visalakshyai Namaha
  69. Om Brahma jayayai Namaha
  70. Om Maha phalayai Namaha
  71. Om Trayimruthyai Namaha
  72. Om Trikalagnayai Namaha
  73. Om Trigunayai Namaha
  74. Om Sastra rupinyai Namaha
  75. Om Sumbhasura pramardhinyai Namaha
  76. Om Subhadayai Namaha
  77. Om Sarvatmikayai Namaha
  78. Om Raktabija nihantryai Namaha
  79. Om Chamundayai Namaha
  80. Om Ambikayai Namaha
  81. Om Mundakaya praharanayai Namaha
  82. Om Dhumralochana mardhinyai Namaha
  83. Om Sarvadeva stuthayai Namaha
  84. Om Saumyayai Namaha
  85. Om Suraasura namaskruthayai Namaha
  86. Om Kalarathryai Namaha
  87. Om Kalaadharayai Namaha
  88. Om Rupa saubhagya dayinyai Namaha
  89. Om Vagdevyai Namaha
  90. Om Varaarohayai Namaha
  91. Om Varahyai Namaha
  92. Om Varijasanayai Namaha
  93. Om Chitrambarayai Namaha
  94. Om Chitra gandhayai Namaha
  95. Om Chitramalya vibhushithayai Namaha
  96. Om Kantayai Namaha
  97. Om Kamapradayai Namaha
  98. Om Vandhyayai Namaha
  99. Om Vidhyadhara supoojithayai Namaha
  100. Om Swethananayai Namaha
  101. Om Neela bhujayai Namaha
  102. Om Chaturvarga phalapradayai Namaha
  103. Om Chaturanana samrajyayai Namaha
  104. Om Rakthamadhyayai Namaha
  105. Om Niranjanayai Namaha
  106. Om Hamsaasanayai Namaha
  107. Om Neela-jhamghayai Namaha
  108. Om Brahma Vishnu Shivatmikayai Namaha

Ithi Sri Saraswati Ashtottara shatanamavali Sampoornam

About the author

Divine Stotras Team

Add Comment

Click here to post a comment